A “dab” nem egy dezodorteszt, csak egy idióta mozdulat

Az egész világot elárasztotta a dab nevű táncmozdulat. Rapperektől indult, sportolók vették át, politikusok kampányolnak vele. Vajon melyik magyar politikustól láthatjuk majd először?

Ha szeret internetezni, jó eséllyel látott már a saját hónalját szagolgató embert, miközben a másik keze ki van nyújtva. Mivel annyira azért nem tűnik nagy ügynek a mozdulat, el lehet intézni annyival, hogy fura emberek hülyén akarnak pózolni, de amikor már Emmanuel Macrontól és Hillary Clintontól is látni hasonlót, akkor már tutira valami menőségről van szó.

Ez a menőség a dab.

Először is nézzék meg, miről is beszélünk!

forrás: Pinterest

Igen, jól látja, tulajdonképpen mindenki dabol, ezért felmerül a kérdés, hogy mégis miért számít érdekesnek ez az idétlen kézmozdulat?

Annyi biztos, hogy a dab mozdulat eredete Atlantában van, ahol a helyi hiphop színtér fedezte fel magának táncmozdulatként és valamiféle coolság mutatásaként, de mivel a hiphop színtér soha nem tud semmiben megegyezni, itt sem biztos, hogy a Migos nevű rappertől és barátaitól, vagy OG Macótól és barátaitól ered. A képbe tovább zavar, Bow Wow, aki a kannabiszrajongó közösség táncmozdulataként jellemezte egyszer a dabot, erre viszont igazából senki nem szolgáltatott bizonyítékot.

A tánc 2015-re tört ki végleg Atlantából, és az egyik legkúlabb mozgásforma lett az USA klubjaiban. Ha jól akarják csinálni, akkár nagyjából így néz ki:

Ha valami Amerikában menő a tizenévesek körében, akkor az is garantálható, hogy átér Európába is. Ebben nagy szerepe volt a Juventus egykori, a Manchester United jelenlegi focistájának, Paul Pogbának, aki hosszú ideje épít arra nagyon tudatosan, hogy a lehető legmenőbbnek tűnjön a fiatalok előtt. A játékos még a hajába is belenyíratta egyszer a menő figurát, illetve a gólöröme is ez a mozdulat.

Ha már létezik egy táncmozdulat, ami hirtelen a legmenőbb dolgok legmenőbbikévé vált, már azt is tiszta sor, hogy megjelennek az unalmas politikusok, akik meg akarják szólítani az érdeklődést nem mutató fiatalokat.

Hillary Clinton Ellen DeGeneresnél próbálkozott például. Mondjuk elvesztette a választásokat.

Itt biztos mindenkiben felmerül a kérdés, hogy vajon mikor jut el a dab végre a magyar politikai színtérre is? Arról már hallottunk, hogy a magyar általános és középsikolákban lelkesen űzik a fiatalok, tehát valaminek történnie kell. Egy rövid, kisikolások körében végzett felmérés alapján a dab a hazai sulikban leginkább valami király dolog bekövetkeztekor alkalmazandó, például ha elmarad egy belengetett dolgozat. A magyar felnőtt lakosság még nem csapott le rá, de a szép lassan sebességbe kapcsoló kampányban az is elvárható talán, hogy miniszetelnök-jelöltek vagy pártelnökök próbáljanak táncolni, ezért íme az esélyek:

Orbán Viktor

Magyarország jelenlegi miniszterelnöke húsz évvel ezelőtt biztos rávehető lett volna erre a fiatalos őrületre, de mostanra új szelek fújnak. Ő megöregedett, a fiatalokhoz pedig annyira nem akar dörgölőzni, hogy inkább bezáratja az egyetemeiket. Amerikából átvenni hóbortokat amúgy is túl liberális, meg úgy általában fiatalnak lenni túl liberális.

A Zoom.hu tippje: 0%

Botka László

Gyurcsány megtorpedózása végülis nem teljesen népszerűtlen lépés a fiatalok között sem, de azért ennél talán több kell. Lehet, hogy pont a dab lesz ez a húzás? Sok esély nincs, Botka inkább a magabiztos és kemény megmentő szerepét játssza, aki a katasztrófától mentené meg az országot, ebbe pedig nem fér bele a hülyéskedés.

A Zoom.hu tippje: 20%

Vona Gábor

A néppártosodás jegyében akár még bele is férhetne a Jobbik vezérétől, de szegénynek ezekben a vészterhes időkben annyira tartózkodnia kell bármiféle karlengetéstől, hogy elképzelhetetlen a dolog.

A Zoom.hu tippje: 0%

Gyurcsány Ferenc

Ha a dab 2006-os őrület lenne, Gyurcsány tuti csinálta volna, hiszen akkor még csak úgy táncolt is. Azóta kicsit visszafogta magát, ő már nem MSZP-s, hanem DK-s, de így se tartjuk kizártnak, hogy ha végre megkapja a titkos dokumentumokat Orbán Viktorról, a sajtótájékoztatón tol egy dabot.

A Zoom.hu tippje: 70%

Szél Bernadett

Az LMP egy fontoskodó fiatal párt mostanában, és Szél Bernadett sem a párthoz korábban kötődő virágkoszorús hippi imidzset mutatja mostanában, ezért valahogy belőle is nehéz kinézni a nyitást.

A Zoom.hu tippje: 30%

Fekete-Győr András

Ha már a Momentum elnöke akar lenni a magyar Macron, akkor illene is ellopni tőle ezt-azt. Ez lehetne például a dab, és Fekete-Győrből lazán ki is nézzük, hogy bevállalja. Sőt, drukkolunk is neki, ugyanis ez azt jelentené, hogy legalább egy dologban nem vagyunk lemaradva sok évvel nyugattól.

A Zoom.hu tippje: 80%

via ZOOM.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.