A DK már képzi a 106 jelöltjét

“Egyszerűen fogalmazok. Mi, itt a DK-ban azt látnánk helyesnek, ha teljes demokratikus ellenzéki együttműködés lenne. Nem azért, mert mindenről ugyanazt gondoljuk, hanem mert a lényegben egyetértünk: Orbán leváltásával újra egy normális európai polgári demokráciát kellene létrehoznunk” – írja Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán.

Hozzáteszi: a DK-nak ezen túlmenően nincsenek előfeltételei. Sokan ezt nem így gondolják. Kár. Mi az utolsó pillanatig készek vagyunk megállapodni. Addig meg tesszük, amit tehetünk. Elkészítettük programunkat, elkezdtük 106 egyéni jelöltünk képzését dacára a forró nyárnak.

A DK elnöke kiemeli: azzal az ambícióval tesszük a dolgunkat, hogy sokan bennünk lássák a IV. Köztársaság egyik kormányzásra érdemes pártját. Akinek ez kell, azzal örömmel megállapodunk, aki nem kér ebből, annak tiszteletben tartjuk álláspontját.

Én nem fogok feleselni a többi demokratikus párt egyik vezetőjével vagy képviselőjével. Kinek használna? – teszi fel a kérdést Gyurcsány.

Hangsúlyozza: azt teszem, tesszük, amit tenni kell: megőrizve nyitottságunkat dolgozunk. Aztán majd mindenki eldönti, hogy akar-e velünk, másokkal együtt dolgozni, vagy megy önmagába zárkózva saját útján.
Hát így…

Forrás: Sztárklikk

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.