A pártelnök levele

A KakaduBlog hozzájutott Molnár Gyula pártelnök leveléhez, amelyet a tagsághoz és a szimpatizánsokhoz címzett. Változtatások nélkül közöljük a levelet.

Kedves Barátom!

Régóta tudjuk: Orbán Viktor megbuktatására, az Igazságos Magyarország megteremtésére 2018-ban kizárólag az ellenzéki erők együttműködésével van esély. Ilyen a matematika, ilyen a választási rendszer; de egy sikeres megállapodás mindig az ország jövőjéről szóló egyezségen alapul. Botka László azért lépett vissza a miniszterelnök-jelöltségtől, hogy személye ne legyen az együttműködés akadálya. Mindannyian köszönettel tartozunk neki az eddigi kitartó küzdelemért.

Most azonban új időszak indulhat. Az MSZP Országos Elnöksége felhatalmazott arra, hogy – Hiller István választmányi elnökkel és Tóth Bertalan frakcióvezetővel együtt – azonnal tárgyalásokat kezdjek minden demokratikus ellenzéki párttal. Az elkövetkező órákban megkeresem a Lehet Más a Politika, a Demokratikus Koalíció, a Párbeszéd és az Együtt vezetőit, hogy a 2018-as választásról beszéljünk. Továbbra is azt gondoljuk, hogy Orbán Viktor leváltásához a legjobb út a közös lista közös miniszterelnök-jelölttel. Mi ezért fogunk dolgozni.

Remény és esély van. Ma sokkal nagyobb az elégedetlenség a kormányzással, mint négy éve volt. Most a magyarok többsége – minden komolyan vehető kutatás szerint – kormányváltást akar. Többen akarják, hogy Orbán Viktor és az országot szétrabló Fidesz menjen, mint azt, hogy maradjon. Sokan akarnak egy igazságos országot fideszes hűbérbirtok helyett, működő iskolákat és kórházakat az összeomlás felé sodródó egészségügy és oktatás helyett. A Fidesz a gazdagokat, a multikat és saját oligarcháit támogatja. Miközben a magyar emberek érdekeiről beszél, őket zsákmányolja ki az utolsó forintig. Ez nem marad megtorlatlanul.

Az elkövetkező hetek a megegyezés hetei lesznek. Most nem az egyéni építkezés ideje van itt: csak közösen léphetünk tovább. A megegyezést követően pedig egységben kezdünk egy erős kampányt, ami rámutat a Fidesz kormányzásának gyengeségére, propagandájának hazugságára, és arra, hogyan építhetünk egy igazságos Magyarországot az urak és szolgák országa helyett. Az MSZP nevében köszönöm a támogatásod, a jövőben is számítok rád – ahogy te is számíthatsz ránk.

Barátsággal:

Molnár Gyula

Elnök

Magyar Szocialista Párt

Budapest, 2017. október 2.

One comment

  1. Végre. Támogatok minden erőfeszitést, és szeretném, ha sikerülne az együtt müködés.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.