Akkor most mégis jöjjenek vissza az oroszok?

Orbán Viktor politikai fejlődéstörténete sokszor vett eddig is meglepő fordulatokat.

Az egykoron ízig-vérig liberális fiatalember egyik pillanatról a másikra váltott a konzervatív irányba, és kezdte gyűlölni azokat, akik véletlenül vagy valódi elvek alapján megmaradtak a szabad eszmék mellett. Ma Magyarországon a “liberális” a politikai szóhasználatban ellenséget, kártevőt jelent.

Sokan összehasonlították már Orbán Viktor fiatalkori és mai megszólalásait, és akkora különbségek fedezhetők fel a szavak között, hogy nehezen hisszük el, hogy tényleg ugyanaz az ember mondta ki őket.

Lehetséges, hogy két Orbán Viktor van?

Ez nem nagyon elképzelhető. De akkor miért lett az oroszok legnagyobb ellenségéből hirtelen Putyin puszipajtása? Racionális válasz nem létezik, inkább csak összeesküvés-elméletek kaptak szárnyra az utóbbi időben.

A leginkább hihető – bár semmilyen ténnyel nem bizonyított – elmélet szerint azért lett ennyire barátságos, szelíd, szinte alázatos a magyar miniszterelnök, mert az oroszoknak terhelő bizonyítékuk van ellene. Az orosz titkosszolgálat nyilván – a többi mellett – abba a szekrénybe is bepillantott, ahol Orbán Viktor őrzi titokzatos csontvázait. Ha így van, és tényleg találtak valamit, akkor nem csoda, hogy hanyatt-homlok megindultunk kelet felé, egyenesen az orosz elnök kitárt karjai közé.

Csak egy a fontos: a csontváz nem eshet ki.

Kakadu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.