Biztosan csak Orbán miatt utálják a Puskás Akadémiát?

Erre a nehéz kérdésre keresi a választ a Zoom.hu írása, amely megpróbálja a fociszurkoló szemszögéből megvizsgálni a témát.

Valójában mitől függ, hogy egy focicsapatot szeretnek-e a futballrajongók, vagy semmiképpen sem tudnak elfogadni?

A Puskás Akadémiáról borzasztó nehéz beszélni 2017-ben, hiszen tényleg egyetlen lépésben eljuthatunk tőle Mészáros Lőrincig, Orbán Viktorig és persze Orbán Viktor kertjéig is. Ez viszont nehézzé teszi a vitát azoknak, akiket amúgy tényleg csak a foci érdekelne, és a lehetetlent megpróbálva függetlenítené ezt a világ többi dolgától.

Emiatt igazából nem is lehet kellő biztossággal felvázolni, hogy miért utálja tiszta szívből a teljes magyar fociközösség azt, ami Felcsúton történik, hiszen rekordsebességgel csap át a téma az unalomig ismételt büdöskomcsizásba.

Most megpróbálnám a lehetetlent, és magyar fociszurkolóként elmondom, mi is a baj a Puskás Akadémiával.

Nemlétező hagyományok

Lehet itt magyarázni a gyönyörű cselekről és fordulatos meccsekről, de aki szereti a focit, az általában a hagyományokat szereti. Ezek miatt a hagyományok miatt fontosabb egy Real Madrid-Barcelona vagy egy Fradi-Újpest, de még egy Haladás-Zalaegerszeg is a többi meccsnél. Aki szurkol, az magáénak érzi a klubjának elmúlt összes évét a legrosszabbtól a legjobbig még akkor is, ha ezeknek a nagy részén nem is élt. Elég csak megnézni, mi történik Kispesten, ha elhangzik Puskás Öcsi neve.

Felcsúton nincsenek hagyományok, és nem is lesznek.

Senki ne higgye, hogy ez csak a múltba révedő magyar körökben fontos. Elég csak megnézni, hogy viszonyulnak a példaértékűként kezelt németek az RB Leipzighez, az osztrákok a Red Bull Salzburghoz, vagy Oroszországban az FK Krasznodarhoz. Ezek pár éve létező klubok botrányosan sok pénzzel kitömve. A fociszerető ember mindig kicsit konzervatív, amibe egyszerűen nem fér bele a rövid idő alatt bármiféle hősköltemény nélkül felépített siker.

Túl gazdag

Még a hagyományosan gazdag focicsapatokat is csak a saját szurkolóik fogadják el, ezeket a hihetetlen pénzzel kitömött szörnyeket viszont már senki. Mégis hogy lehetne kicsit is szimpatikus egy olyan csapat az omladozó miskolci stadionból nézve, ami bármiféle komoly indoklás nélkül először kapott egy saját “kis ékszerdobozt”? Hogy történhet az, hogy olyan nagymúltú csapatok, mint az Újpest tényleg kijelentik, hogy nem tudnak pénzben versenyezni Felcsúttal? Az igazságtalan előnyöket még csak-csak le tudjuk nyelni, de ezeket az indokolhatatlan történeteket biztos nem.

Hazudik

Ha valaki azt hangoztatja, hogy az akadémisták beépítése a célja, miközben egyetlen akadémiához kötődő játékost játszat, az márpedig hazudik. Amikor azt mondják, a csapat célja a fiatalok beépítése, akkor bizony hazudnak. Amikor azt mondják, ez egy jó akadémia, hazudnak. Amikor azt mondják, Puskás Ferenc örökségét ápolják, hazudnak, hiszen Puskás Ferenc még csak nem is járt soha Felcsúton. Senki nem szereti a hazugságot, pláne a világ legőszintébb szórakozási formája körül.

Nincs rá társadalmi igény

Talán az a legidegesítőbb az egész Puskás Akadémia-sztoriban, hogy semmi nem indokolja a létezését. Még az 1812 fős falut se rázta meg különösebben, hogy tavalyelőtt kiestek az elsőosztályból, és akkor sem volt utcabál, amikor feljutottak. A jól megkozmetikázott nézőszámok alapján persze

általában többen vannak Felcsúton meccsen, mint amennyi a falu teljes lakossága,

de aki valaha is járt a Pancho Arénában, az tudja, hogy ezek túlnyomó részt odabuszoztatott gyerekek, akiket a mi elméletünk szerint a rossz teljesítményért büntetnek még egy szombati NB I-gyel is. Legyünk őszinték, egyszerűen senkit nem érdekel a Puskás Akadémia, aminek a jó háttere különösen idegesítő úgy, hogy a szebb napokon a Manchester Unitedet verő Zalaegerszegen évek óta képtelenek összerakni egy feljutó keretet, Miskolcon pedig már akkor teltházas meccseket tudnak rendezni, ha hajtós meccsen kap ki csak kicsit a csapat.

via ZOOM.hu

2 hozzászólás

  1. Ki emlékszik még azokra az időkre, amikor maival egyezően -volt egy “pofozógép”az NB 1-ben. A neve Szolnoki Légierők csapata volt. Kint voltam a Népstadionba, A Honvéd ellen játszottak , és 10:1 arányba zakóztak. Abba a “rohadt átkosban” a komcsik tudták a dolgukat – soha többet nem láttuk ezt a csapatot! DE évente volt HÚSVÉTI TORNA a Népstadionba 2 Osztrák -2 Magyar csapattal (50-60 ezer néző) Volt Közép Európai Kupa ! Nem számított , hogy DÓZSA _KINIZSI _VÖRÖS LOBOGÓ volt a mai csapatok neve! ! ! ! Ezt csak a “mihez tartás végett”írtam le ! Volt olyan meccs is hogy Honvéd- Vörös lobogó 9.7 !

  2. Ennek az Orbán csapatnak csak addig lesz létjogosultsága ameddig a FIDESZ LESZ HATALMON.EGY FOCIMÁNIÁS EMBER SZÜLEMÉNYE AMIT SAJÁT SZÓRAKOZTATÁSÁRA ALAPÍTOTT EGY LOPOTT NÉVVEL AMIHEZ SEM Ő SEM AZ EGYESÜLET NEM MÉLTÓ. Puskás életében még látogatóban sem ment volna oda.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.