Demcsák Zsuzsa lehet az ATV sírásója

Több lap is cikkezett arról a televíziós személyiségről, aki önmagát kiváló televíziós újságírónak tartja – valami meg nem magyarázott indokok alapján. De sem a cikkírók, sem a kommentelők nem osztoznak a véleményén. Mi több, szeretnék, ha felhagyna e nehéz szakmával.

A politikai újságírás egyébként is nagy felkészültséget igényel, a felszínes, bulváros metodika itt nem mindig jön be. Talán Havas Henriknek nézzük el – neki sem szívesen -, hogy néha össze-vissza beszél, motyog, nincs mindig kapásból a képben, de ő egy elfogadott, hiteles médiaszemélyiség. Nála simán tágul a tűrőképességünk. Néha szinte szeretjük, amikor balfácán.

Politikusokkal beszélgetni egy nyilvánvalóan ellenzéki tévében igen megerőltető az agynak. Sok információ kell, naprakész szürkeállomány. Érdemes előző nap időben lefeküdni (egyedül), hogy minden simán menjen. Előző nap tanulunk meg mindent a riportalanyról, hogy ne égjünk le, mint a rongy.

Persze az igazi újságíró két óra alvás után is le tud vezetni egy stúdióbeszélgetést, mert rutinos, informált, képzett.

Demcsákot sokan az ATV halálának tartják (ez vélemény), de azt gondolom, hogy ebbe a koporsóba sokan fognak még szöget ütni az elkövetkezendő időben. Az ATV gyűjti a levitézlett tévéseket. Minek? Nem sorolom, rémes.

Ez nem véletlen. Szemléletváltás van az ATV-ben.

Demcsák már tudja, (megmondták neki),  azért kérdezett meredek dolgokat az amúgy “baráti” vendégtől. Szólni kellett volna neki, hogy az ellenzék zrikálása majd csak hónapok múlva jön, nem kell stréberkedni. Egyelőre szeretjük a baloldalt, mert sok nézőt hoz. Most.

A tévétársaság tulajdonosai már biztosak a kétharmadban, erre épül a műsorpolitika is.

Sok bulvár, szórakoztató semmiségek, üresfejű műsorvezetők, semmiről sem szóló műsorok. Ez a jövő. Ebből annyit látunk, hogy az üresfejű műsorvezetők terén jól állnak.

Többen távoztak az ATV-től. Kiváló munkatársak. Már tudjuk, miért.

(ez is vélemény)

Kakadu

 

 

 

One comment

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.