Kakadu gondolkodik – minek ez a felhajtás?

Kakadu éppen azon gondolkodik, hogy igaz lehet-e az információ, miszerint Tatabánya polgármestere luxus-jellegű körülményeket teremtett magának a munkahelyén.

Egy városi polgármester számára az iroda szinte az otthont jelenti, hiszen a városvezetők nem napi nyolc órában dolgoznak, folyamatosan ott kell tartaniuk kezüket a város ütőerén, ezért sokat használják a városházi helyiségeiket.

Folyton át kell adniuk valami olyasmit, amihez semmi közük, mert az Unió pénzén készült. Ott kell lenniük még késő délután is, hogy óvodai játszóteret avassanak fel, amit az Unió fizetett ki. Vagy turisztikai fejlesztést (Turul-nemtudommi) jelentsenek be, amit az Unió fizet.

Amikor az ilyen fárasztó nyilvános megjelenésekről a polgármester visszatér hivatalába, elvárható némi kényelmi szolgáltatás. Ezt már persze nem az Unió fizeti, hanem minden tatabányai adófizető. Szerinte jár neki ez alapcsomagban, hiszen egész nap az európai közösség pénzét költi, s eközben pisilni is alig van ideje. Talán beszélgetnek egy kicsit B. Jánossal, aki szintén a közösségi pénz dicsőségében fürdik, és nem marad le egyetlen olyan eseményről sem, amikor fényezheti ami azt, ami rozsdásodik. Ezt nem tudhatjuk.

Nem szólnám meg S. Csabát azért, mert szeretné a vendégeit friss üdítővel, esetleg némi harapni valóval fogadni. Ez konyha kérdése, és személyzeté. Nyilván nem a polgármesternek kell szervírozni a melegszendvicset, vagy a kapucsínót, ha éppen megjelennek nála egy ismert gázszerelő emberei a Fő tér jövőjéről tárgyalni. Kell a személyzet, kell a külsőség. Azt a benyomást kell kelteni, hogy Tatabányán még több olyan hely van, amit szívesen adnánk gázüzemű szakembereknek.

Adjunk a küllemre. Tegyük otthonossá munkahelyünket!

Kakadu nem olyan okos, hogy magától tudna mindent, olvasói levél az alapja mindennek.

Lássuk az olvasói levelet is, amelyet tegnap kapott a szerkesztőség:

“A polgármesterünk 5*-os

Azt mindenki tudja, hogy a legjobb szállodák ***** minősítést kapnak, és azt is fiatalon megtanuljuk, hogy ***** jelzésű konyak nagyon jó minőségű. Ezek után, ha valaki a cím alapján azt hinné, hogy Tatabánya polgármestere dicsőítésére készülnék nagyot téved. Van a mondatnak másik fele is.

Nemrégiben készült el a második emeleten a polgármesteri rezidencia. A hosszú évek óta szinte változatlan belső tér is megváltozott. A polgármesteri rezidencia előtt a folyosót lezárták, szinte csak egy újabb hostess szolgálaton keresztül lehet bejutni oda.

A városban járva kelve sokféle suttogást hallani a rezidencia eltúlzott szolgáltatásairól. Azon kevésbé akadnak fel az emberek, hogy saját konyhai funkció került a polgármester úrnak, ami más emeleteken egy egész emelet dolgozóinak jár. Azt azonban kevésbé értik, hogy miért kellett fürdőszobát is építeni. Bár a suttogók csak találgatnak, lehet, hogy nincsenek is szolgáltatások a rezidencián.

A jól értesültek szerint 40 millió forintot kóstál a néhány szoba átalakítása és felszerelése, bár mások tudni vélik, hogy a költségvetés volt 40 millió forint és ténylegesen 50 millió forintért valósult meg a rezidencia iroda együttese.

Szóval az emberek 5*-os polgármesteri rezidenciáról suttognak. A tatabányai polgármestertől megszoktuk a titokzatosságot, amikor a magánszférája kerül szóba, bár az iroda átalakítást kevésbé lehet annak tekinteni. Talán példát vehetne a T-Szol élére került főtanácsadójától, Hidas Jánostól, mert ott legalább bemutatták az irodák átalakítását, hogy megcsodálhassuk a fantasztikus 21. századi  A+++ megoldásokat. Elvégre a jó munkához jó környezet dukál!  De ennyire?”

Szerkesztőségünk ezt a levelet véleményként kezeli, annak tartalmát nem tudja ellenőrizni. Jó lenne, ha az érintettek fotókkal, dokumentumokkal cáfolnák a levél tartalmát. A cáfolatoknak helyt adunk, amennyiben nem csak rágalmazást, szimpla sértődött visszautasítást, hanem konkrét tényeket is tartalmaznak.

Kakadu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.