Lehet, hogy Putyin nem is zsarolja Orbánt – inkább ígért neki valami kihagyhatatlant?

Sok a találgatás azzal kapcsolatban, hogy a magyar miniszterelnök miért olyan előzékenyen mostanában Putyinnal szemben. A régi nagy ellenség, az oroszok megítélése sokat változott a “ruszkik haza” óta. A legújabb elméletet a minap Gyurcsány Ferenc adta elő, nem kevesebbet állítva, hogy Orbán Viktor egy zsarolás áldozata.

A DK elnökének erre bizonyítéka is van, bár azt nem mutatja meg. Előbb kicsit pereskedni szeretne a miniszterelnökkel. Gyurcsány – saját bevallása szerint – szívesen múlatja az időt a bíróságon, valahogyan rákapott az ízére. Még az arckifejezése is megváltozik, szinte újjászületik, amikor a jogi hercehurca lehetősége jön szóba.

Többféle elmélet létezik.

Az összes összeesküvés-elméletnek egy közös hibája van: azt feltételezik, hogy Orbán becstelen, és önös érdekek mozgatják. Mi van akkor, ha mindenki téved, és a miniszterelnökünk az ország javát akarja?

Mi van akkor, ha olyat ígért neki az orosz elnök, ami nemzetünk számára mérföldkő lehetne? Putyinról tudjuk, hogy folyamatosan ügyködik Ukrajna megcsonkításán, tehát az sem lehetetlen, hogy e szomszédos országból ígért Orbán Viktornak egy kisebb adagot, egy közeli területet.  Ha így lenne, az méltó lenne Orbán Viktor eddigi életútjához, megkoronázná munkásságát.

Vagy lehet, hogy ez túl meredek feltételezés?

De akkor tényleg mondja meg már valaki, mire föl ez a nagy oroszbarátság?

Kakadu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.