Megszülte gyermekét a megerőszakolt 10 éves indiai kislány

Egy elég tragikus történetről számolt be a nemzetközi sajtó Indiából: megszületett annak a megerőszakolt 10 éves indiai kislánynak a gyermeke, akinek a legfelsőbb bíróság nem engedte meg, hogy elvetesse a magzatát.

A kislányt, aki az indiai északi részén lévő  Csandígarh városban él a családjával, a nagybátyja erőszakolta hónapokon keresztül. Mindez akkor derült ki, amikor a kislány hasfájásra panaszkodott a szüleinek, az orvosnál pedig kiderült, hogy a terhességének már a 30. hetében van. Az erőszaktevő nagybácsit letartóztatták, a kislány szülei pedig el akarták vetetni a gyermeket. Az indiai törvények viszont tiltják a 20. hét utáni abortuszt, kivéve, ha a terhesség veszélyezteti az anya életét, így a család kérelmét először a helyi bíróság, majd a júliusban a legfelsőbb bíróság is elutasította.

A kislány végül most, a 35. hétben, császármetszéssel megszülte a gyermekét, aki 2,5 kilóval, egészségesen jött a világra. Hogy a tragikus történet még elkeserítőbb legyen, a kislány valójában nem tudja, hogy terhes volt és szült egy gyereket. A családja azt mondta neki, hogy egy követ kell kioperálni a hasából, ezért mennek a kórházba. A kislány szülei azt szeretnék, ha valaki örökbe fogadná a kisbabát.

via Index.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.