Nem a szülők neme számít

Nincs befolyással a gyerekek szexuális indentitására az, hogy hetero- vagy homoszexuális szülők nevelik őket – derült ki egy amerikai kutatásból, melynek eredményeit a Sex Rolls című folyóiratban megjelent tanulmányban ismertették. A kutatást a Kentucky Egyetem végezte, 106 család bevonásával. A szülők között voltak meleg párok, leszbikusok és heteroszexuálisok is.

A több évig tartó vizsgálat során elsősorban azt figyelték meg, hogy az óvodáskorú gyerekek hogyan és milyen játékokkal játszanak szívesen még iskoláskoruk előtt. Hangsúlyos szerepet kaptak az úgynevezett “fiús”, illetve “lányos” játékok. A gyerekek többsége a saját neméhez “illő” játékokkal játszott inkább. Azoknál a gyermekeknél, akik nem a nemükre jellemző játékokat választottak, később, iskolás korukban is gyakran folytattak olyan tevékenységeket, amelyek nem jellemzőek saját nemükre.

Ehhez azonban semmi köze annak, hogy a meleg szülők e tekintetben esetleg megengedőbbek. A tapasztalatok azt mutatták, a homoszexuális szülők által örökbefogadott gyermek nemileg a szokásos módon fejlődik, hasonlóan a heteroszexuális szülők gyermekeihez.

népszava.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.