Orbán Viktor sokkot kap, ha meglátja, mit javasol a kormánynak a szombathelyi megyés püspök

Székely János leírta, hogy mire lehetne költeni a focira is elfolyó pénzt. – írja a magyarnarancs.hu

A Facebookon közölt egy hosszabb írást a szombathelyi megyés püspök, amelyben azt boncolgatja, hogy milyen a család és a gyermekvállalás helyzete ma Magyarországon. A Nyugat.hu talált rá a bejegyzésre, amelyben Székely János egészen furcsa ötletekkel is előállt, ilyen például az, amikor arról értekezik, hogyan lehetne csökkenteni az abortuszok számát. Jó megoldásnak gondolja, ha a terhességmegszakítás előtt megmutatják az anyának a magzatot egy nagyobb felbontású fotón. Felveti, hogy „a szülészetek harmadát-felét alakítsák át abortuszmentes, csak az életet szolgáló szülészetekké”.

A felvetések között azonban olvasható egy egészen érdekes ötlet is, amelynek lényege: a cégek a társaságiadó-kedvezmény jóvoltából felajánlható összegekkel – amelyeket döntő többségében a miniszterelnök kedvenc hobbijára, a labdarúgás „fejlesztésére” közvetítenek – a gyerekvállalást segítsék, munkahelyi óvodákat és bölcsődéket is lehessen támogatni ebből a keretből.

24.hu összesítése szerint egyébként eddig nagyjából 415 milliárd forint társaságiadó-bevételről mondott le az állam a sportszövetségek és klubok javára, amióta a kormány úgy döntött, hogy a nyereséges cégek az adójuk egy részét sportszervezeteknek is felajánlhatják. Ebből a labdarúgásnak jutott 133,5 milliárd forint, amelyből 12,5 milliárd Felcsúton landolt. Ha ennek a pénznek csak a fele ment volna óvodák és bölcsődék támogatására, létrehozására, a megyés püspök biztosan nem keseregne. Viszont akkor nem lenne ilyen csodacsapat Felcsúton, és a VIP-páholyban sem állhatnának sorba a fideszes alattvalók Orbán Viktor széke mögött.

magyarnarancs.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.