Rendőrök hadának kellett megfékezni a Rúzsa Magdi koncert után balhézókat – fotó

Nem végződött szerencsésen a 67. Bányász napok elnevezésű tatabányai rendezvénysorozat első napja néhány fiatal számára. A péntek este 8-kor kezdődő Rúzsa Magdi koncert, majd az azt követő buli annyira jól sikerülhetett, hogy hajnali egy óra környékén csak a nagy erőkkel kiérkező rendőrök tudták megfékezni a rendezvénytől mindössze 800 méterre balhézókat. – írja a borsonline.hu

A Gál lakótelepen történt esetről készült fotókat egy szomszédos házban lakó, a verekedés kitörésekor alvó fiatal készítette, aki a brutális verekedés végi őrjítő kiabálásra lett figyelmes.

– Amikor kinéztem az ablakon 4-5 ember káromkodva ordibált egymással. Az egyik srác ment volna neki a másiknak, alig bírták lefogni. Egy nagy robbanás szerű ablaktörést is hallottam, valamelyik ott parkoló kocsit rongálhatták meg. Aztán síri csend, mert megérkeztek a rendőrök – mondta a Borsnak a szemtanú.

Az elsőre nem mindennapinak tűnő verekedés híre természetesen az egyik helyi Facebook csoportba is elért, ahol újabb érdekes részleteket lehetett olvasni az esetről.

– Öten-hatan verekedtek a 220-as lépcsőháznál. Az okát nem tudom, de egy srác kapott rendesen. Volt velük egy lány is, próbálta őket szétszedni – számolt be a részletekről egy fiatal lány, aki szintén a helyszínen tartózkodhatott.

– Ez nem csak a bányásznap miatt van, itt a lépcsőház melletti kisbolt előtt mindig összegyűlnek egy csomóan és csapatosan isznak és kiabálnak. Abszolút nem veszik figyelembe, hogy sokan laknak itt és valaki éjfélkor már aludni szeretne nem az ő visítozását hallgatni. Rendszeres a verekedés és veszekedés – tette hozzá egy elkeseredett lakó, akinek többen megerősítették az állításait.

Gányai Balázstól, a Komárom-Esztergom Megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk: két, 20 és 22 éves tatabányai kezdte a balhét, amikor egy négyfős társasággal összeszólalkoztak, majd ütésváltásra is sor került. Komolyabban senki nem sérült meg, nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek az érintettek. A balhé kirobbantóit garázdasággal gyanúsítja a rendőrség.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.