Rendőrveréssel ünnepelték a Romanapot Kusaton – videó

Rátámadtak a Somogy megyei kutasi romanap résztvevői közül többen a rendőrökre, emiatt a megyei főkapitányságról is érkezett erősítés. Tömeget kellett oszlatni a faluban, mert nehezen csillapodtak az indulatok – írja asonline.hu.

A településen aznap romanapot tartottak, kinti programokat terveztek, főzésbe fogtak, de a rossz időjárás miatt bekényszerültek a kultúrházba. Ütő Szabolcs, Kutas polgármestere csak este 18 óráig engedélyezte a mulatságot, de fél hatkor már kitört a botrány. Egy roma férfit közterületi vizelésen értek a körzeti rendőrök, ezért szabálysértési bírságot róttak ki rá. Szó szót követett, majd két roma a két körzeti rendőrre támadt, az egyiket leteperték, a másikat ütötték, erről értesült a polgármester.

– A művelődési ház vezetője szólt nekem, hogy ütik a rendőröket – mondta kérdésünkre Ütő Szabolcs. – Ezért én hívtam a megyei főkapitányságot, hogy csináljanak rendet. Nagy erőkkel érkeztek ki, elzavarták az akadékoskodókat, és egy nőt még lehúztak a rendőrökről. Szétoszlatták a tömeget, ezzel véget ért a rendezvény, többeket bevittek a kapitányságra. A tanulság az, hogy tettlegességig nem fajulhat el egy vita a rendőrökkel, legyen az roma vagy nem, ezt mindenkinek tudomásul kell vennie. Nálunk alapvetően nincs gond a faluban, de tavaly és tavalyelőtt is volt probléma a hasonló rendezvényeken, mert akkor egyesek úgy érzik, hogy többet megengedhetnek maguknak.

Geplaatst door Seres István Pilu op maandag 4 september 2017

Úgy tudjuk, a szombati Miénk a város fesztiválról is sietve kellett távozniuk az egyenruhásoknak, hogy segítsenek a kollégáiknak a kutasi rendezvényen, ahol kirobbant a verekedés. Megkerestük a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy milyen intézkedés történt, de Orbán Zoltánsajtóreferens a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészséghez irányított bennünket. A rendőröket ért atrocitások ügyében hivatalból az ügyészség szólalhat meg. Csapó Gábor ügyész kérdésünkre megerősítette: hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt eljárást indítottak ebben az ügyben, ennek részleteiről azonban a nyomozás érdekei miatt még korai beszélni.

sonline.hu

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.