Molnár Gyula az MSZP majálisán FOTÓ: Molnár Ádám

Szétcsapok köztetek! – Molnár Gyulának elege lett az MSZP-s belharcból

Elege lett az MSZP elnökének a párton belül dúló vitából, és keddre magához rendelte Botka László miniszterelnök-jelöltet, valamint Molnár Zsolt elnökségi tagot – értesült a Népszava. Lapunk több forrásból is úgy tudja, hogy Molnár Gyula rombolónak és haszontalannak tartja a sajtón keresztül való üzengetést, ami az utóbbi napokban eluralkodott a szocialista párt némely tagjai között. Éppen ezért a pártelnök az eddig nagy szabadságot élvező MSZP-s vezetők és kormányfő-jelölt megregulázására készül, világossá téve: minden további balhé árt a párt egyébként sem fényes népszerűségi adatainak, illetve kormányzóképes erőként való fellépés esélyének.

Mindezt megerősíti Molnár Gyula hétvégi Facebook-posztja is, amelyben a pártelnök egyértelművé tette: a vitákat belül kell rendezni. Mint fogalmazott: “Türelmet és nyugalmat kérek mindenkitől! Türelmet a támogatóktól, a lehetséges szövetségesektől és mértékletességet belül! Az ellenfél azt állítja, hogy a meccs már elkezdődött és minden pillanatban eljátssza a gólörömöt, pedig az igazi kihívó (mi) még az öltözőben van. A csapatkapitány és a szövetségi kapitány is a helyén van és lesz/van taktika és stratégia arra, hogy amikor kifutunk a pályára ne legyen kétség, hogy a meccs nyerhető. Én pedig azt ígérem, hogy többet nem fog veszekedés kihallatszani az öltözőből!” – írta közösségi oldalán Molnár Gyula, aki mindehhez egy Orbán Viktort és Botka Lászlót futballpályán, mezben ábrázoló montázst is csatolt.

Az ügy előzménye: Botka László a múlt heti 168 Órában árulónak nevezte párttársát, Molnár Zsoltot, amiért az a sajtóban megüzent javaslataival és nyilatkozataival szerinte szembement a szocialista párt kongresszuson elfogadott irányvonalával. Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának szocialista elnöke ezután azonban még inkább nyíltan ellent mondott a párt programjának, és a szövetségi politikában kipattant nézeteltérést jelölte meg fő konfliktusként.

Molnár Gyula már a vita első napján azt nyilatkozta lapunknak: “A választási időszakban nincs helye a belső viták nyilvánosság előtti megvívásának, ezért ha szükséges, magam fogom megteremteni a fórumot arra, hogy ezt belül megtegyük.” Úgy tűnik, a vitarendezés fóruma a pártelnöki iroda lett.

Az MSZP elnökének véleménye ellenére Ujhelyi István, a szocialista párt alelnöke a Klubrádióban úgy nyilatkozott még pénteken, hogy Botka újabb „árulók” megnevezésére készül. Mint mondta: van néhány ember a pártban, aki az elmúlt két hónapban a háttérből, névtelenül nyilatkozva, újságírókat győzködve folyamatosan azon dolgozott, hogy valamilyen érdekből kifolyólag rontsa az MSZP választási esélyeit. Azt is közölte, Botka László a szabadsága után, még a közeljövőben kiáll a nyilvánosság elé, hogy kik és mivel ártottak a pártnak.

népszava.hu

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.