Városi mesék – A parkoló és padok esete

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szépen, szakszerűen megépített parkoló, ahol a burkolatot úgy rakták le egykor, hogy a csapadékvizet elvezesse a szép nagy nyílással rendelkező csatornához.

Az olvasó felvétele

A közelében lévő ingatlanon CSOK-os lakóparkot varázsoltak, melyhez e szép, rendezett parkolót meg kellett bontani a távfűtés vezetéke miatt.

A munkák végeztével a helyreállítás, mint ahogy megszoktuk a magyar virtus, és hozzá nem értés jegyében történt (már amennyi kész van belőle).

A varázsló nem figyelt a tanoncokra, akik a helyreállítást végezték, így a parkolóban ami korábban domború volt és lejtett a csatorna felé, az már homorú lett és tócsába fogja gyűjteni a vizet. Bizonyára egy halastavat is gondoltak a CSOK-os ház közelébe létesíteni, csak ez nem szerepelt a tervrajzon.

A közelben lévő padot is elkaszálta egyik munkagép. Szegényt nem rehabilitálták, ott ül rokkantan mégis sajnálkozva nézi a másik padot, amit munka előtt kiemeltek és most visszaültettek a korábbi helyére. Szegény pad előtt a térköveket csak úgy odabiggyesztették, össze-vissza állnak, mint ha részegek lennének. Egyik magasabban van a másiknál, aki ott közlekedik majd, feláll ültéből,lehet a centis eltérés miatt orra is bukik majd, ráadásul kimaradt néhány térkő a két oldalról, amin megközelíthető volt korábban a járdáról.

A mesének még nincs vége, hátha a varázsló tényleg az eredeti, szakszerű állapotot fogja helyreállítani, bár erre minimális az esély a mostani állapotokat látva.

Várjuk a csodát! Várjuk a csodát?

Itt a vége? Fussunk el véle?

olvasói levél

Valamennyi fotót az olvasó készítette

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.