Veszem a lapot, ezért nem veszem a lapot!

Ismét egy olvasói levél következik, amelyet most változtatás nélkül közlünk. Témája leginkább a sajtószabadság, és a vidéki emberek váratlan találkozása a kormánypropagandával.

Sokan ugyanis nem tudnak különbséget tenni a megyei lapok rendszerváltást követő tárgyilagos, elfogulatlan, politikailag sokszínű tartalma és a mostani egyoldalú, elfogult tartalma között. Ők akaratlan áldozatok, a kormánypropaganda névtelen áldozatai.

Megyei napilapunknak 1976 óta vagyok előfizetője, persze akkor még Dolgozók Lapja volt a neve.

A 4 évtized alatt végig hűségesen olvastam minden betűjét. Így részese lehettem a változtatásoknak, megújulásoknak. A lapból értesülhettem a megyében zajló történésekről, a helyi eseményekről és a legfontosabb országos hírekről is.

A közelmúltban a tulajdonváltást követően azonban a lap egycsapásra átváltozott. Ma már túlteng benne a kíméletlen kormánypropaganda. Ezen még nehezen, de túltettem magam, mert jobban szeretek papírról olvasni, mint az interneten böngészni, tehát ezeket a cikkeket egyszerűen átugrottam, ügyesen szelektáltam a tartalmat.

Az utóbbi napokban azonban minden lapban beleütközöm egy egész oldalas hirdetésbe, amely a Soros-terv konzultációját pontonként mutatja be. Ezen már nem tudok átsiklani.

Nem volt elég a konzultációs levél? Most már minden nap ebben kéne gyönyörködnöm?

A plakátoknak sem hiszek, de azt a kormány finanszírozza – igaz, azt is az én adómból, s még fizessek pluszban az újságért is, hogy nap, mint nap lássam ezt a hazugságáradatot? Na nem!

Nem vagyok hajlandó a hülyítésért, vakításért egy fillért sem áldozni. Lemondom a lapot.

Bagoly

 

 

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.