Ez a sajtos tallér recept garantáltan felrobbantja az internetet, és biztosan lenyűgöz mindenkit a környezetedben!


Ez a sajtos tallér recept a legropogósabb élményt nyújtja, amit valaha megtapasztaltál. Készítsd el otthon könnyedén, és garantáltan mindenki el lesz ájulva tőle!

Kevés dolog idézi meg olyan élénken a gyerekkor ízeit, mint egy frissen sült, mennyei illatú sajtos tallér. Ez a sajtos tallér recept nem csupán nosztalgikus, hanem hihetetlenül egyszerű is. Ha a konyhában ott lapul némi sajt, liszt és egy kis vaj, máris kész vagy a varázslatra!

A sajtos tallér recept egyik legkiemelkedőbb előnye, hogy villámgyorsan elkészíthető, ráadásul csupán néhány alapanyagra van szükség. Az ínycsiklandó falatokhoz csupán 25 dkg reszelt trappista vagy edami sajtra, 25 dkg lisztre, 10 dkg vajra vagy margarinos alternatívára, egy tojásra, egy teáskanál sóra, és opcionálisan ízlés szerint egy csipet köményre, chilire vagy fokhagymaporra van szükség. Ezzel a recepttel garantáltan lenyűgözheted a családot és barátokat!

A lisztet és a vajat kezdd el morzsolni az ujjaiddal, hogy egy finom, homogén keveréket kapj. Ezt követően add hozzá a reszelt sajtot, a tojást, egy csipet sót és a választott fűszereket. Alaposan gyúrd össze az összes hozzávalót, majd csomagold be a tésztát és tedd a hűtőbe 20-30 percre, hogy jól összeérjenek az ízek. Ezt követően formálj belőle diónyi golyókat, majd lapítsd le őket. Végül helyezd a tallérsütőbe, és süsd őket pár percig, amíg gyönyörű aranybarnára nem sülnek. Az eredmény egy mennyei falat lesz, amit nem lehet megunni!

Ha igazán ínycsiklandó ízekre vágysz, érdemes egy kis füstölt sajtot is hozzáadni a trappistához. A tésztát akár előző este is elkészítheted, és ha vékonyabbra nyújtod, még ropogósabb eredményt kapsz. Ez a sajtos tallér recept mindig biztos siker – legyen szó gyerekzsúrról, filmestéről vagy vendégvárásról, minden alkalomra tökéletes választás!

Related posts