Ez a rejtett hozzávaló varázslatosan krémesebbé varázsolja a forró csokoládét!


Az ünnepi időszak beköszöntével nincs is annál meghittebb, mint amikor a kanapén összebújva élvezzük a karácsonyi filmek varázsát, miközben forró csokoládéval kényeztetjük magunkat. Bár könnyű az instant verziót választani, ha igazán különleges élményre vágysz, akkor érdemes nekifogni a saját, házi készítésű forró csokoládédnak! Készítsd el ezt az ínycsiklandó italt, és varázsold még felejthetetlenebbé az ünnepi pillanatokat!

A titkos összetevőt, amely a desszertet igazán különlegessé teszi, Tineke Younger séf leplezte le, így vált azonnali szenzációvá. Mint elárulta, csupán néhány perc alatt elkészíthető ez a csokis csoda, így nem kell hosszú ideig a konyhában sürögni-forogni. De mi adja meg a krémességét és az ízletességét? A válasz a gazdag zsírtartalmú tejszínben rejlik!

A csokoládét vágd apróra és tedd félre. Keverd össze a tejet és tejszínt, majd a keveréket öntsd egy fazékba és óvatosan, alacsony lángon melegítsd. Amikor kellően felmelegedett, de még nem forr, add hozzá a kakaóport és a cukrot, keverd addig, míg állaga homogén nem lesz. Fokozatosan szórd bele az apróra vágott csokoládét, hogy felolvadjon, végül add hozzá a vaníliát és keverd még 1-2 percig.

Related posts