Ha a férjed odavan a kolbászért, akkor ez az étel garantáltan elnyeri a tetszését!

Nem is gondoltam volna, hogy mi mindenre jó a kolbász, amíg a barátnőm meg nem mutatta ezt a receptet.
Amikor a barátnőm először említette ezt a receptet, csak nevetségesnek találtam. Kolbászos carbonara? Tényleg? Aztán belemerültem a főzésbe, és azóta a férjem csak ezt kívánja vacsorára. A kolbász egy igazán magyaros ízvilágot csempész a tányérra, míg a savanyú káposzta és a kimchi mélységet adnak, amit nem is gondolnál egy ilyen gyors ételtől. Ha szeretnéd meglepni a családodat valami különlegessel, amit még sosem próbáltak, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod!
1. A tésztát sós vízben kifőzöd, közben egy serpenyőben felmelegíted az olívaolajat, majd rádobod a karikázott kolbászt.
2. Amikor a tészta szépen aranybarnára sül, add hozzá a finomra aprított savanyú káposztát és a kimchit (ha éppen kedved tartja), majd pirítsd őket együtt néhány percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A tojássárgáját alaposan összekevered a tejszínnel, majd ízesíted egy csipetnyi sóval és borssal. Ezt követően hozzáadod a reszelt sajtot, és egy kevés zúzott fokhagymát is belekeversz, hogy gazdagabb ízt kapj.
4. Amint a tészta elkészült, szűrd le, majd azonnal add hozzá a serpenyőben található kolbászos-káposztás elegyhez. Ezt követően öntsd rá a tojásos-tejszínes szószt is, hogy minden egyes falat ízletes legyen.
5. Átforgatod, de már nem főzöd - így lesz krémes és selymes. Friss petrezselyemmel vagy reszelt sajttal tálalhatod.
Még több tésztás recept:
Az autentikus carbonara elkészítése, ahogyan azt az olaszok hagyományosan teszik, igazi kulináris élmény. Az egyszerű, de nagyszerű hozzávalók – mint a friss tojás, a pecorino sajt és a guanciale – tökéletes harmóniát alkotnak, miközben a tészta lágy, krémes szószban forr össze. Az elkészítés során a titok abban rejlik, hogy a tésztát forrón, és a szószt megfelelően emulgeálva keverjük össze, így a végeredmény egy igazán ízletes, olasz klasszikus lesz.
Filippo volt az első, aki megalkotta ezt a csodát – azóta már a családunk igazi kedvence lett!
Íme, egy különleges recept, amellyel elkápráztathatod a családodat: felfedezzük, hogyan varázsolj egy ízletes és tápláló vacsorát, amely mindenki számára élvezetes lesz!
Nem szeretnéd a hétvégédet a konyhában eltölteni? Itt vannak azok a finomságok, amik éppen neked valók!