Nyári halrudas tekercs: A nyár íze egy falatban Képzeld el a napsütötte estéket, amikor a friss, ízletes halak találkoznak a ropogós zöldségekkel és a lágy rizslapokkal. A halrudas nyári tekercs egy igazi ízkaland, amely minden falatban a nyár örömeit cs

A halrudas nyári tekercs elkészítésének első lépéseként a 220 fokra előmelegített sütőben, egy sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva megsütjük a halrudakat 15-17 perc alatt, úgy, hogy félidőnél megforgatjuk őket.
A szószhoz a mogyoróvajkrémet kikeverjük a lime levével, a reszelt gyömbérrel és fokhagymával. Hozzákeverjük a szezámolajat és a srirachát, majd pár csepp forró vízzel beállítjuk az állagát, ha szükségesnek érezzük.
Az összeállításhoz a sárgarépát, az uborkát, a káposztát és a jégsalátát vékony csíkokra vágjuk.
Hagyjuk, hogy a halrudak teljesen kihűljenek. Közben a rizslapot egy kicsit megpároljuk, majd gondosan belehelyezzük a felvágott zöldségeket, a főtt rizst, a fekete szezámmagot, és természetesen a már kihűlt halrudakat. Mellé kínálunk egy friss salátát, majd a rizslap két szélét behajtva, ügyesen feltekerjük a tekercset. Ezt a folyamatot megismételjük a többi rizslappal és hozzávalóval is, hogy minden falat ízletes és egyedi legyen!