Fedezd fel, vajon elegendő-e csupán a mikróban felmelegíteni a virslit! A kérdés izgalmas, hiszen a virsli népszerűsége vitathatatlan, de vajon a gyors megoldás valóban kielégítő eredményt nyújt? Cikkünkben alaposan körbejárjuk ezt a témát, és megvizsgálj


Legújabb bejegyzésében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy izgalmas, sokakat foglalkoztató olvasói kérdésre válaszolt Facebook-oldalán. A téma, amelyről szó esett:

A virsli mikróban való megmelegítése kényelmes és gyors megoldás, de érdemes figyelembe venni néhány dolgot. A mikró hatékonyan felmelegíti a virslit, azonban fontos, hogy ne melegítsük túl, mert így a textúrája megváltozhat, és kiszáradhat. Ideális esetben érdemes egy-két percig melegíteni, majd ellenőrizni, hogy elérte-e a kívánt hőmérsékletet. Ha igazán különlegessé szeretnéd tenni, tálalhatod friss zöldségekkel vagy különféle szószokkal!

Válaszukban kifejetették, a virsli "főzése" tulajdonképpen a felmelegítést jelenti, mely során egy-két percig javasolt forrásban lévő vízben tartani, ezzel elkerülve, hogy kifőjenek belőle az ízanyagok.

Hozzátették: mivel a virsli hőkezelt, azaz főtt termék, ezért élelmiszerbiztonsági szempontból nem jelent kockázatot, ha a fogyasztó nem főzi át teljesen, vagy akár csak mikrohullámú sütőben melegíti fel.

"A kiváló érzékszervi tulajdonságok eléréséhez érdemes minden termék esetében a gyártó által a címkén megadott elkészítési ajánlást követni" - hangzott el a javaslat.

A magyar lakosság körülbelül 25%-a valójában nincs is tisztában azzal, hogy mi alkotja a virsli alapját.

A Nébih korábban számos érdekes kérdésre is válaszolt, például arra, hogy...

Related posts