Karácsonyi édességek: a dunai hullámoktól a klasszikus puncstortáig, avagy a krémes csodák ünnepi kavalkádja.
Melyik a legkedvesebb karácsonyi krémes finomságunk: az orosz krémtorta, a nosztalgikus puncstorta, vagy a varázslatos dunahullám?
Nincs karácsony krémes sütemények nélkül! Hiába a bejgli, azért az ünnepi vacsorát egy szelet isteni, habos, könnyű krémes tortával vagy piskótetekerccsel a legjobb zárni. Bár elsőre ijesztő lehet - főleg kezdő cukrászok számára - egy-egy ilyen krémes karácsonyi sütemény receptje, mutatunk öt olyat, aminek bátran nekiállhatunk!
Manapság már ritkábban találkozhatunk a dunahullám süteménnyel, pedig ez a finomság igazi karácsonyi különlegesség. Igaz, hogy az elkészítése nem a leggyorsabb folyamat, de ha valami igazán ízletes meglepetéssel szeretnénk kedveskedni a családnak az ünnepi vacsorán, mindenképpen érdemes belevágni. Most pedig megmutatjuk, hogyan készíthetjük el ezt a csodás süteményt!
Roppant ellentmondásos finomság, vagy rajongani lehet a békebeli puncstortáért, vagy utálni. (Reméljük, a legtöbben azért az utóbbi táborba tartoznak...) Szintén nem készül el gyorsan, viszont megéri a fáradozást ez a krémes karácsonyi sütemény is, hiszen mennyei. Ami külön jó benne, hogy hosszabb ideig is eltartható. Olvassuk el, hogyan készül a békebeli puncstorta!
Gyermekkorunk ízeit idézi fel ez a krémes karácsonyi sütemény. Még az elkészítés is azokra az időkre emélkeztethet, amikor a konyhában szorgoskodtunk az ünnep előtt. Mivel a tészta lapját érdemes előre elkészíteni, és jó állni hagyni a kész süteményt, hogy összeérjenek az ízek, készítsük el egy nappal karácsony előtt a rumos-mézes krémest a házi recept alapján.
Igazi klasszikus az orosz krémtorta, ami karácsonyi süteményként is megállja a helyét. Sőt, mondhatjuk, hogy az ünnepi asztal dísze lehet. Hiszen mi más illene jobban a karácsonyi terített asztalra, mint ez a csodaszép, hófehér tortacsoda! Az orosz krémtortát készítsük el mi magunk otthon!
Szeretjük a friss ötleteket? Miért ne próbálnánk ki valami hagyományosat egy izgalmas új fordulattal! A zserbó klasszikus ízvilága remekül ötvözhető egy piskótatekercs formájában, így egy különleges, krémes ünnepi desszert születhet. Ráadásul a zserbótekercs elkészítése jóval egyszerűbb, mint gondolnánk!