A jó házi kenyér titka abban rejlik, hogy a megfelelő alapanyagok és a gondos elkészítés találkozik. A friss, minőségi liszt, a jó élesztő, valamint a megfelelő víz arányának betartása elengedhetetlen. Emellett a pihentetés és a dagasztás technikája is ku
A Filéző podcast legújabb, tematikus évadában a konyhaművészet alapköveit vizsgáljuk meg Saly Noémi gasztrotörténész, Tóth Szilárd séf és Szabó Adrienn dietetikus segítségével. Második epizódunk fókuszában a liszt és a kenyér áll, amelyek évezredek óta étkezési szokásaink, kultúránk és vallási szertartásaink szerves részét képezik. Milyen újításokkal járultak hozzá a középkori pékek a kenyérkészítéshez? Miért nélkülözhetetlen a kovász, és melyek azok a területek, ahol nem javasolt a használata? Továbbá, miért nem érdemes a búzalisztet mandulalisztre cserélni? Csatlakozz hozzánk, és fedezd fel a kenyér és liszt világának mélységeit!
A megújult Filéző podcast szombatonként érkező epizódjait egyelőre a 24 Extra Csúcs csomagjának előfizetői hallgathatják meg.
Az évad során Saly Noémi gasztrotörténész, Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos Salt étterem séfje, valamint Szabó Adrienn dietetikus csatlakozik hozzánk, hogy hat héten át mélyrehatóan felfedezzük a konyhai alapanyagok világát. Minden epizódban egy-egy alapvető hozzávalóra helyezzük a hangsúlyt (só, liszt, zsír/olaj, hús, krumpli, cukor). A legújabb rész középpontjában a liszt áll, és a beszélgetések során számos izgalmas téma kerül terítékre, például: