Minden konyha titkos fegyvere a fűszer, amely elengedhetetlen ahhoz, hogy a pörkölt valóban ínycsiklandó legyen.

Bár a marhapörkölt mindenkinek megvan a saját, jól bevált receptje – sok esetben még a nagyszülőktől örökölt titkos hozzávalókkal –, érdemes felfedezni egy különleges fűszert, amely szinte varázslatos módon képes minden húsételt gazdagabbá és ízletesebbé varázsolni.
Bár a fahéjat elsősorban a téli italok és édességek fűszereként szokás emlegetni, valójában meglepően harmonikus párosítást alkot a sós ételekkel is, ahogy azt a Drive is megjegyzi. A magyar gasztronómiában leginkább sütemények ízesítőjeként találkozunk vele, holott ez a fűszer nem klasszikusan édes: ízvilága inkább a földes és füstös jegyek felé hajlik, ezért a konyhaművészetben kis mennyiségben ízfokozó szerepet is betölt.