Hozz létre egy különleges ízélményt a tenger gyümölcseivel gazdagított tejszínes spagettivel! Képzeld el, ahogy a lágy tejszín egyesül a friss tengeri herkentyűk ízével, miközben a tésztaszálak között kavarogva egy varázslatos, krémes szósz keletkezik. A


A tejszínes tenger gyümölcsei spagetti az a csodás fogás, amely még a legszürkébb napokon is képes megidézni a tengerpart mesés hangulatát, még ha csak a balkonon ülve falatozol is. Villámgyorsan elkészíthető, de mégis különleges élményt nyújt: a fokhagyma, a citrom és a bor hármasa olyan ízletes szószt alkot, amibe szinte beleszeret az ember. Egy kis parmezán a tetején, és máris kész az instant nyaralás egy tányérban! Képzeld el, ahogy a napfény simogatja az arcodat, miközben minden falat egy újabb ínycsiklandó élményt rejt.

A spagettit bő, sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük és félretesszük.

Egy nagy serpenyőben az olívaolajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd 2 percig pirítjuk.

A kiolvasztott, lecsepegtetett tenger gyümölcsei keverékünket is a serpenyőbe tesszük, és 4-5 perc alatt megpároljuk. Hozzáöntjük a fehérbort, és pár perc alatt elfőzzük az alkoholt, hogy csak az íze maradjon meg. Ezután hozzáadjuk a főzőtejszínt, és egy citrom levével ízesítjük. Sózzuk, borsozzuk, majd további 5-7 percig főzzük, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.

A leszűrt spagettit összekeverjük a krémes tenger gyümölcseivel, majd finomra vágott, friss petrezselyemmel gazdagítjuk. Tálaláskor bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal, hogy még ízletesebb legyen az élmény.

Ha élveztétek a receptet, ne habozzatok, nézzétek meg a videóinkat is! Ha pedig szeretnétek még különlegesebb tartalmakat, akkor lájkoljatok minket Facebookon, és kövessetek Instagramon és TikTokon! Ha pedig ennél is többre vágytok, látogassatok el rendszeresen frissülő Pinterest-profilunkra, vagy csatlakozzatok naponta izgalmas anyagokkal szolgáló Viber-csatornánkhoz!

Related posts