Egy perc alatt elkészíthető tökéletes tükörtojás titkai: Íme, hogyan varázsolja a séf a tányérra ezt a klasszikus ételt!
A tükörtojás talán a legkönnyebben elkészíthető reggeli ételnek számít, mégis gyakran fordul elő, hogy túlsül, gumis állagú lesz, vagy éppen odaragad a serpenyőhöz. Egy tapasztalt séf most megosztja velünk a titkát, hogyan varázsolhatunk tökéletes tükörtojást: olyan sárgáját, ami mindig lágy és folyós, míg a fehérje pedig hibátlanul, szép, fehér színben pompázik.
A tükörtojás minden reggeli alapja, mégis sokan elrontják. A világhírű séf, Billy Parisi szerint a titok csupán egy percnyi figyelem és egy apró trükk. Az ő módszerével a tükörtojás pont olyan lesz, mintha egy menő brunchkávézóban tálalták volna.
A klasszikus "sunny side up" tojás készítésének lényege, hogy a sárgája krémes és folyékony maradjon, míg a fehérje szépen megfőjön, hófehér és rugalmas állagú legyen. Parisi módszere a következőképpen zajlik:
Sokan a növényi olajokra esküsznek, de valójában a vaj az igazi titkos fegyver a konyhában. Csodásan pirul, gazdagabb ízt kölcsönöz az ételeknek, és még a tükörtojás is selymesebb lesz általa. Végül elég csupán egy csipet só és néhány frissen őrölt borsszem, és már kész is a tökéletes fogás – ennyi az egész!




